23.01.2012

Найближчим часом ліцензія на виробництво лікарських засобів, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами буде видаватись після перевірки наявності матеріально-технічної бази та кваліфікації персоналу, необхідних для забезпечення виконання Ліцензійних умов. Це передбачено змінами до ст. 19 Закону України «Про лікарські засоби» в редакції від 20 грудня 2011 р.

Зміни до законодавства зумовлюють необхідність розробки низки відповідних нормативно-правових актів. Зокрема заплановано спростити процедуру ліцензування, вилучивши норму щодо необхідності оформлення паспорту аптечного закладу. Натомість заявник за встановленою формою надаватиме до Держлікслужби України відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу.

Слід зауважити, що з таким нововведенням заявник виграє у часі на оформлення документів для отримання ліцензії, оскільки Закон передбачає, що перевірка повинна бути проведена у строки, передбачені для видачі ліцензії. А, отже, суб’єкт господарювання для отримання ліцензії надає Держлікслужбі України заяву про видачу ліцензії та відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу (не витрачаючи часу на погодження з територіальним органом Держлікслужби України). В свою чергу, Держлікслужба Українипротягом десяти робочих днів має організувати перевірку вказаних відомостей та прийняти відповідне рішення.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.diklz.gov.ua/news/protseduru-litsenzuvannya-bude-sproshcheno