RSSВерсія для друку
Прикарпатські лікарі вивчають переваги вакцинації
15.05.2014

В Івано-Франківську під егідою ЮНІСЕФ проходить тренінг щодо ефективного консультування лікарів первинної ланки з питань вакцинації.

Участь у тренінгу беруть не лише лікарі-педіатри з Івано-Франківської дитячої поліклініки, а й лікарі загальної практики-сімейної медицини, неонатологи, інфекціоністи чотирьох пілотних районів – Снятинського, Косівського, Богородчанського та Коломийського.

Навчання відбувається у формі безпосереднього контакту «лектор-слухач». За словами обласного дитячого імунолога Галини Бенько, тренери намагаються пояснити та розповісти лікарям на скільки є необхідним проведення профілактичних щеплень як дітям, так і дорослим, адже це один із напрямків їхньої роботи, Ці тренінги дуже добрі тим, що включають зовсім іншу методику викладання, вона є більш доступною і запам’ятовується велика кількість інформації.

«Ми більше стараємось слухати медичних працівників, - додає Галина Бенько, - тому що кожен з них має свій досвід, в якому є свої нюанси, про які ми можемо і не знати. І так визначаємо безліч ситуацій, які є на місцях, які саме проблеми людей турбують і яким краще методом в майбутньому ми можемо їх вирішити».

Джерело