RSSВерсія для друку
Президент вважає за необхідне затвердити спеціальні програми по лікуванню ВІЛ/СНІД, туберкульозу та гепатиту
14.09.2012

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко зустрівся з представниками громадських організацій та прийняв їх звернення до Глави держави щодо забезпечення в Державному бюджеті на 2013 рік потреб хворих на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатит.

Юрій Павленко заявив, що звернення буде оперативно опрацьоване і передане на розгляд Президентові. Він також наголосив, що позиція Глави держави щодо необхідності повного фінансування програм по ВІЛ/СНІД та забезпечення 100% потреб хворих на туберкульоз і гепатит є незмінною.

Президент завжди опікувався проблемами хворих українців, наголосив Юрій Павленко. Він повідомив громадським активістам, що найближчим часом Віктор Янукович висловить позицію щодо проблем, порушених авторами звернення. Крім того, Юрій Павленко нагадав, що вже діє доручення Президента стосовно забезпечення ліками всіх ВІЛ-позитивних українців.

Уповноважений Президента України з прав дитини також зазначив, що Глава держави, розуміючи нагальний характер цих питань, вважає за необхідне затвердити спеціальні програми по лікуванню туберкульозу та гепатиту, заходи із профілактики цих хвороб.

Джерело:

http://www.president.gov.ua/news/25322.html