RSSВерсія для друку
Президент врегулював використання грантів для боротьби з ВІЛ/СНІДом
17.07.2012

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №4999-VI "Про виконання програм Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні". Про це УНН повідомили у прес-службі глави держави.

Проект Закону України  "Про здійснення програм Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні" розроблено Міністерством охорони здоров’я України з метою забезпечення ефективності використання грантів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні.

 

 

Глобальним фондом по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією у грудні 2010 року прийнято заявку Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на отримання Українським центром профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України статусу Основного реципієнта гранту Глобального Фонду.

Фінансування програми "Довгострокова система надання комплексних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу, лікування, догляду та підтримки серед груп найвищого ризику в Україні" за зазначеним грантом складатиме біля 300 млн доларів США протягом 5 років.

 

 

Одним із основних напрямків даного гранту є посилення спроможності системи охорони здоров’я, що в умовах реформування стане суттєвою допомогою для розвитку мережі закладів охорони здоров’я та посилить її кадровий потенціал.

 

 

Законом визначається порядок здійснення програм Глобального фонду в Україні.

Джерело: