RSSВерсія для друку
Президент України підписав Закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів
13.10.2011

Вчора, 13 жовтня 2011 року, Президент України підписав Закон №3718-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів».


  Нагадаємо, що 8 вересня 2011 Р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів», яким внесено зміни до Закону «Про лікарські засоби», Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів а також Кодексу України про адміністративні правопорушення.


  Зокрема, у Законі «Про лікарські засоби» визначено термін «фальсифікований лікарський засіб» і встановлено кримінальну та адміністративну відповідальність за виготовлення та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів. Згідно із змінами, «фальсифікований лікарський засіб — лікарський засіб, який умисно промаркований неідентично (невідповідно) відомостям (одній або декільком з них) про лікарський засіб з відповідною назвою, що внесені до Державного реєстру лікарських засобів України, а так само лікарський засіб, умисно підроблений у інший спосіб, і не відповідає відомостям (одній або декільком з них), у тому числі складу, про лікарський засіб з відповідною назвою, що внесені до Державного реєстру лікарських засобів України».


Детальніша інформація за адресою:


www.diklz.gov.ua/news/prezident-ukraini-pidpisav-zakon-shcho-zaprovadzhue-kriminalnu-vidpovidalnist-za-falsifikatsiyu