RSSВерсія для друку
Президент у Севастополі розповів про наступний етап реформування охорони здоров’я
14.08.2012

Забезпечення населення якісною і доступною медичною допомогою незалежно від місця проживання є одним із головних пріоритетів держави. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з представниками ЗМІ у Севастополі, передає УНН.

Глава держави нагадав, що за два роки від початку реформування системи охорони здоров’я було побудовано і введено в дію шість сучасних перинатальних центрів. За його словами, вже зараз спостерігається зниження показників дитячої смертності та смертності матерів. Однак, наголосив Янукович, цього недостатньо. "Нам потрібно розширювати географію, і я думаю, що через кілька років перинатальні центри будуть побудовані і діятимуть у кожному регіоні", - сказав Глава держави.

Наступним етапом у вдосконаленні сфери охорони здоров’я, за словами Президента, є розвиток екстреної медичної допомоги. Він наголосив на необхідності проводити серйозну роботу над будівництвом автошляхів місцевого значення, щоб забезпечити швидке пересування та доступ автомобілів швидкої допомоги до віддалених населених пунктів.

Крім того, додав Янукович, необхідно продовжувати будівництво сучасних лікарень та забезпечувати їх сучасним медичним обладнанням.

Президент наголосив, що ці питання постійно перебувають у полі зору центральних органів влади.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/11029