RSSВерсія для друку
Президент Словаччини Андрей Кіска передав гуманітарну допомогу Національному інституту раку
21.05.2015

Президент Словаччини Андрей Кіска в ході візиту в Україну передав сертифікати, загальною сумою 100 тисяч євро на гуманітарну допомогу для відділення дитячої онкології Національного інституту раку та для Міжнародної асоціації підтримки України, а також Київському патріархату.

Урочиста церемонія передачі «гуманітарних сертифікатів» відбулася у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку за участі Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, лікарів, маленьких пацієнтів та їх батьків. Разом з сертифікатами Президент Словаччини передав слова підтримки від таких самих батьків хворих дітей своєї країни: «Не переставайте боротися, бо ми боремося».

За отримані кошти відділення дитячої онкології планує закупити інфузомати. Інші кошти будуть використані для забезпечення медичних потреб, насамперед, мешканців та тимчасово переміщених осіб Луганської області.

Із вдячністю за надану гуманітарну допомогу пацієнти Інституту раку подарували Андрею Кісці та Олександру Квіташвілі власноруч намальовані картини.

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150521_a.html