RSSВерсія для друку
Президент: Швидка допомога приїздитиме на виклик за 10-20 хвилин
13.03.2012

Президент: Швидка допомога приїздитиме на виклик за 10-20 хвилин

 

Упорядкування системи екстреної медичної допомоги в України дозволить скоротити час приїзду медичної бригади на виклик у містах до 10 хвилин і до 20 хвилин у сільській місцевості. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з керівництвом ВР та парламентських фракцій.

 

"Ми маємо привести екстрену медичну допомогу до рівня світових стандартів. Надання екстреної медичної допомоги повинно бути внормовано, і ми будемо вносити це на законодавчому рівні, щоб забезпечити норматив доїзду на виклик – 10 хвилин у містах і 20 хвилин у селі. За це мають нести відповідальність ті працівники, які будуть займатися цими питаннями", – сказав він.

 

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва нещодавно також поінформувала, що завдяки новому Національному проекту "Вчасна допомога", що передбачає створення в 10 областях регіональних оперативно-диспетчерських служб, час прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнтів у містах буде скорочений до 10 хвилин, а в сільській місцевості – до 20 хвилин.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/5201