RSSВерсія для друку
Президент обурений безладом у реформуванні системи швидкої допомоги
17.01.2013

Президент України Віктор Янукович розкритикував проведення реформи швидкої допомоги і наказав Прем’єр-міністру України Миколі Азарову зробити висновки відносно тих чиновників, які відповідальні за хід реалізації даної реформи. Відповідну заяву він зробив під час засідання Комітету економічних реформ, передає кореспондент УНН.

“У нас є лідери-регіони, у нас є відверті аутсайдери. Зробіть висновки, Миколо Яновичу, як до губернаторів-організаторів по главам районних адміністрацій, і по організаторам-виконавцям в системі охорони здоров’я, починаючи з міністерства. Це не припустимо терпіти далі”, - наголосив глава держави.

Президент висловив своє обурення тим фактом, що місцева влада фактично не готувалась до набуття чинності Закону України “Про екстрену медичну допомогу”.

“Ви бачите скільки випадків невиконання цього закону. Задайте питання собі і задайте його міністру і найдіть відповідь, чому у минулому році не готувались до виконання цього закону з 1 січня і дайте відповідь і хто за цим стоїть. Чому люди страждають через недбалість чиновників? По цим питанням треба розібратися”, - зазначив Президент.

Також, глава держави висловив переконання, що профільний віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко докладе зусиль щодо виправлення ситуації, яка склалась у проведенні реформи швидкої медичної допомоги.

“У мене є надія, Костянтине Івановичу, що ви побачите той безлад, який зараз є в системі охорони здоров’я своїм свіжим поглядом. Неприпустима дискредитація реформ діями посадовців, які сьогодні не виконують закони, а роблять все навпаки – я маю на увазі реформування швидкої допомоги”, - сказав він.

Нагадаємо, 5 січня у Калиті Київської області померла73-річнажінка, яка за ніч так і не дочекалася приїзду лікарів.

Жінці стало зле, коли почали телефонувати, потрапляли на диспетчера, описували симптоми й просили прислати до них “швидку”. На іншому кінці проводу виклик брали, але “швидка” не приїжджала.

У Броварській райлікарні 73-річнуОлександру Максимівну поклали під крапельницю. Через кілька годин жінка померла від гострого панкреатиту.

На думку рідних, якби “швидка” приїхала вчасно, 73-річнаОлександра Максимівна залишилася б жива.

Джерело