RSSВерсія для друку
Презентація книг з медичного права!
23.09.2018

21 вересня 2018 р. відбулась презентація двох книг ― Цивільно-правове регулювання відносин у сфері надання медичної допомоги та Джерела правового регулювання цивільних відносин у сфері надання медичної допомоги Ірини Сенюти, президента ГО «Фундація медичного права та біоетики України».

Захід відбувся у межах 25 Ювілейного форуму видавців (Book Forum) у приміщенні Наукової бібліотеки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького в межах платформи «Медицина», модератором заходу була директор бібліотеки Марта Надрага.

Окрім того, відбулась експертна дискусія «Правова медицина в Україні: to be or not to be». Автор мала приємну нагоду висвітлити свою позицію на чимало складних питань, пов’язаних з медичної реформою, особливістю реалізації особистих немайнових прав у сфері охорони здоров’я, механізмами цивільно-правової відповідальності у сфері охорони здоров’я, а також новельними питання медіації та медичного арбітражу.

Дискусія проводилась навколо визначення правової конструкції, запропонованої на розсуд аудиторії: правова медицина – людиноцентрована медицина, обрамлена правовими цінностями, в якій охороняються права і свободи людини у сфері охорони здоров’я, відносини між учасниками правовідносин ґрунтуються на повазі, взаємному дотриманні прав і виконанні обов’язків, діях в найкращих інтересах пацієнта, в умовах довіри до лікаря.

Ірина Сенюта: «Безмежно дякую усім присутнім за їхні час, участь, палкі вітальні слова та тепло сердець! Дуже вірю, що мої книги стануть казковими лампами, що даруватимуть світло читачу на непростій дорозі надання медичної допомоги та стануть надійним професійним інструментом для вирішення складних питань науки і практики медичного права та цивільного права!».

Файли:
2_03.jpg66 K
5.jpg94 K
4_01.jpg103 K