RSSВерсія для друку
Прем'єр-міністр пообіцяв знайти кошти для перинатального центру Львова
07.11.2016

Володимир Гройсман запевнив у п’ятницю: «Ми знайдемо кошти для того, щоби при прийнятті бюджету з 1 січня відновити і завершити будівництво Перинатального центру».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відповідаючи під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України у п'ятницю на запитання народних депутатів щодо добудови Перинатального центру у Львові, зазначив: «Ми спільно – місто, область, Державний фонд регіонального розвитку – це питання вирішимо».

Голова уряду нагадав, що у проекті Бюджету на наступний рік передбачені ресурси Державного фонду регіонального розвитку та субвенція на соціально-економічний розвиток, відтак пообіцяв: «У рамках цього ресурсу ми знайдемо кошти для того, щоби при прийнятті бюджету з 1 січня відновити і завершити будівництво цього Перинатального центру».

Володимир Гройсман також уточнив:«У рамках 107 мільйонів гривень ми можемо знайти ресурс для того, щоб завершити у 2017 році створення Перинатального центру. Я підтримую і все зроблю для того, щоби у Львові у наступному році постав сучасний Перинатальний центр. Це буде зроблено».

Прем'єр-міністр також зазначив, що у різних областях країни упроваджуються подібні проекти й наголосив, що з розумінням ставиться до необхідності створення в регіонах сучасних перинатальних центрів «для того, щоб рятувати життя дітям» і має відповідний досвід  будівництва таких центрів. Про це повідомили сьогодні, 4 листопада, на Урядовому порталі.

Детальніше