RSSВерсія для друку
Прем'єр-міністр ініціює притягнення керівника МОЗу до дисциплінарної відповідальності
31.08.2011

Прем‘єр-міністр України Микола АЗАРОВ звернувся до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з поданням щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра охорони здоров‘я Олександра АНІЩЕНКА та його заступників за незадовільну роботу із закупівлі ліків.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України, таке рішення було прийняте за результатами розгляду звіту урядової комісії на чолі з першим віце-прем`єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі Андрієм КЛЮЄВИМ, яку було створено два тижні тому для розслідування причин блокування закупівлі ліків і визначення відповідальності керівників МОЗ, які допустили виникнення такої надзвичайної ситуації.

М.АЗАРОВ пропонує В.ЯНУКОВИЧУ притягнути до відповідальності керівників МОЗ за «неналежне виконання службових обов‘язків, зокрема невиконання державних цільових програм та комплексних заходів з охорони здоров‘я, функції з реалізації яких покладено на МОЗ».

Внесено пропозицію щодо оголошення догани міністру охорони здоров‘я О.АНІЩЕНКУ, першому заступнику міністра Раїсі МОЇСЕЄНКО, заступнику міністра Олександру ТОЛСТАНОВУ, заступнику міністра – керівнику апарату Галині КАЛІШЕНКО.

Уряд також ініціюватиме звільнення директорів профільних департаментів Міністерства охорони здоров‘я, якщо протягом вересня закупівля ліків не буде проведена. Поки що уряд обмежився доганою щодо цих керівників, які працюють у посадах лише два місяці.

Детальніша інформація за адресою:

health.unian.net/ukr/detail/223649