RSSВерсія для друку
Представлено Спеціальну доповідь Уповноваженого «Стан забезпечення права на медичну допомогу у слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України»
06.03.2014

 

 

 

В основу презентованої Спеціальної доповіді Уповноваженого з прав людини покладено результати моніторингової діяльності Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого, а також дані Харківського інституту соціальних досліджень, які спільно не один рік поспіль займаються дослідженням дотримання прав людини у різних місцях несвободи.

 

 

Представляючи доповідь представникам ЗМІ, Валерія Лутковська зазначила: «Як відомо, у 2012 році функції національного превентивного механізму відповідно до Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання було покладено на Офіс Уповноваженого. Одне з питань, яке постійно знаходиться під нашою пильною увагою, – це питання забезпечення медичною допомогою. Як відомо з практики Європейського суду з прав людини, ненадання медичної допомоги особі, яка знаходиться під контролем з боку держави, прирівнюється до катування».

 

Детальніше: