RSSВерсія для друку
Представлено результати експертної перевірки семи регіонів України щодо виконання протитуберкульозних заходів
27.09.2013

25 вересня 2013 року у столиці під головуванням Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової відбулася Всеукраїнська нарада з актуальних питань контролю за туберкульозом у регіонах з високим рівнем захворюваності.

Участь у ній взяли представники Держслужби України соцзахворювань, керівники департаментів та управлінь з питань охорони здоров’я облдержадміністрацій, головні лікарі протитуберкульозних закладів та позаштатні спеціалісти областей за фахом «Фтизіатрія», представники медичних навчальних закладів, науковці та ін.

Під час засідання обговорені найбільш проблемні питання протидії захворюванню на туберкульоз та дотримання прийнятих в країні стандартів лікування й діагностики, які були виявлені в результаті фахових перевірок семи регіонів України – Автономної Республіки Крим, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Херсонської та Дніпропетровської областей. У кожному з регіонів комісією, до якої увійшли радник Міністра охорони здоров’я України Ганна Ковальова, представники Держслужби України соцзахворювань, ДУ «Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України», проведено детальний аналіз ситуації, а також складено окремі плани невідкладних дій.

Детальніше www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130926_a.html