RSSВерсія для друку
Правоохоронцями затримано групу осіб, яка реалізовувала та виготовляла фальсифікований онкопрепарат
04.06.2019

Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання групи осіб, які займалися виготовленням, придбанням, перевезенням, пересиланням, зберіганням з метою збуту та збутом завідомо фальсифікованих лікарських засобів.

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Б. спільно з іншими громадянами України та іноземцями здійснює поза межами митного контролю доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату (онкопрепарату) Keytruda (Кітруда, виробник США і Австрія), а також його кустарне виготовлення на території України та подальшу реа­лізацію як на території нашої держави, так і за її межами.

Повідомляється, що затримано трьох осіб після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda (Кітруда) на загальну суму близько 7 тис. дол. США.

Нині проводяться першочергові слідчі дії і готуються клопотання до суду про обрання затриманим запобіжних заходів. Право­охоронцями вживаються заходи, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

За попередніми даними, під час обшуків виявлено та вилучено фальсифіковані лікарські засоби на мільйони гривень. Остаточна їх вартість буде встановлена досудовим розслідуванням.

Джерело-https://www.apteka.ua/article/503434