RSSВерсія для друку
Право дитини на якісну медичну допомогу обговорювали на 9-й Європейській міністерській конференції Ради Європи з питань охорони здоров`я
03.10.2011

«Сьогоднішня конференція є надзвичайно важливою, бо торкається двох серйозних питань, які уже давно відстоює Комітет Міністрів Ради Європи. Це права дитини і право на якісну охорону здоров’я», - на цьому наголосив Міністр охорони здоров`я України Олександр Аніщенко, виступаючи перед учасниками у 9-й Європейській міністерській конференції Ради Європи з питань охорони здоров`я.

Міністр охарактеризував систему охорони здоров`я дитини, що існує в нашій державі. Він зазначив, що ця система починається з охорони здоров`я майбутньої матері та формування здорового способу життя, зокрема: функціонування мережі центрів планування сім`ї та репродуктивного здоров`я; медико-генетичних центрів; жіночих консультацій; допоміжних репродуктивних технологій, перинатальних центрів; здійсненні аудиту материнської смертності та підвищенні якості допомоги у період вагітності та народження дітей.

«Як Міністру охорони здоров'я, як лікарю-педіатру мені особливо імпонує, що темою цієї Конференції обрано таке важливе питання як "охорона здоров'я, дружня до дитини". Метою охорони здоров'я, дружньої до дитини, є просування прав дітей в якості рушійної сили змін задля підвищення безпеки, вдосконалення досвіду та поліпшення довгострокових результатів заради здоров'я дітей. – зазначив Олександр Володимирович, - А це, перш за все, право дітей на доступ до адекватного ефективного якісного медичного забезпечення, яке повністю адаптоване до їхніх потреб і проблем»- додав він.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110930_9.html