RSSВерсія для друку
Права кримських пацієнтів захищатимуть за допомогою спеціальної програми
01.10.2013

Міністерство охорони здоров'я Криму проводить системну роботу з підвищення якості медичної допомоги в автономії. Голова відомства підтримав ідею про створення Кримської Громадської організації захисту прав пацієнтів.


«Створення успішного, ефективного та толерантного лікувального закладу – це пріоритет нашої діяльності, на цей результат спрямована реформа системи охорони здоров'я», -- заявив міністр охорони здоров'я АРК Олександр Каневський.


На його думку, незміну роль в цій роботі відіграє громадськість. Саме тому, з ініціативи міністра, робота відомства на сьогоднішній день спрямована на співпрацю з громадськими організаціями та молодіжними об'єднаннями.


«Не лише ремонти та нове обладнання підвищують якість лікування. Етика лікаря у відносинах з пацієнтом грає дуже важливу роль. Думка одного пацієнта складає враження про медпрацівників і у інших громадян. Часто один представник нашої професії для пацієнта є уособленням всієї медицини», -- зазначає Олександр Каневський.


При цьому міністр охорони здоров'я Криму акцентував увагу на тому, що діяльність відомства спрямована на захист як медичного персоналу, так і пацієнтів.


Міністерство проводить спільну роботу з Громадськими радами при МОЗ АРК та при Раді міністрів АРК. Зокрема, на останньому спільному засіданні Олександр Каневський підтримав ідею про створення Кримської Громадської організації з захисту прав пацієнтів.

Детальніше www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131001_a.html