RSSВерсія для друку
Потреба в гуманітарній допомозі для забезпечення важкохворих пацієнтів лікарськими засобами та виробами медичного призначення
09.04.2015

Міністерство охорони здоров'я України інформує міжнародні організації, благодійні фонди, виробників ліків та виробів медичного призначення, асоціації та об'єднання громадян, про потребу закладів охорони здоров'я України у гуманітарній допомозі для забезпечення важкохворих необхідними ліками.

На сьогодні критично важливим є надання гуманітарної допомоги для хворих дорослих та дітей на онкологічні та онкогематологічні захворювання та яким призначено трансплантацію органів; для хворих дорослих та дітей на рідкісні захворювання (гемофілію, хворобу Віллебранта, фенілкетонурію, вроджені захворювання імунодефіциту, резистентні форми ювенільного ревматоїдного артриту, хворобу Гоше, мукополісахаридоз, муковісцидоз). Допомога також потрібна жінкам, які потребують невідкладної допомоги в акушерських відділеннях під час кровотечі, а також дітям для проведення діалізу та перитонеального діалізу, а також для лікування дихальних шляхів новонароджених.

Детальний список необхідних лікарських засобів та засобів медичного призначення ви можете знайти тут.

У разі прийняття позитивного рішення про надання гуманітарної допомоги, просимо звернутися з офіційним листом до Міністерства охорони здоров'я України (м. Київ, вул. Грушевського, 7) із переліком ліків та виробів медичного призначення, які планується передати, для визнання вказаного вантажу гуманітарним та подальшим розподілом у заклади охорони здоров'я України.

Для отримання необхідної інформації просимо звертатися за тел. (044) 253-24-72, 0-800-801-333.