RSSВерсія для друку
Поставки медпрепаратів у регіони виходять на фінішну пряму
11.12.2012

Система державного забезпечення лікарськими засобами і виробами медичного призначення у 2012 році, на виконання державних програм і централізованих заходів, виходить на фінішну пряму. За інформацією МОЗ, за більшістю напрямів рівень медикаментозного забезпечення доходить в середньому до 85-90%.

Минулий тиждень дозволив поліпшити цей показник - препаратів і медичних виробів поставлено на понад 84 млн грн. Тиждень виявився доволі рівним на динаміку здійснення поставок за різними програмами і заходами. Так, традиційно проводилося забезпечення за напрямами імунопрофілактики, лікування онкології, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, серцево-судинних захворювань, репродуктивного здоров'я нації та ін.

Серед іншого по імунопрофілактиці поставлено комбіновану вакцину для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) у кількості 111 298 доз , що дозволить регіонам більш ефективно проводити імунізацію населення, особливо серед дітей до року.

Крім того, онкологічні хворі найближчим часом також отримають низку важливих препаратів. Хворі діти отримають "пегфілграстим", "доксорубіцин", "ленограстим". Дорослі можуть розраховувати на "доксорубіцин", "епірубіцин", "гемцитабін", "іринотекан", "ленограстим". Загальний обсяг поставок онкологічних і онкогематологічних препаратів у тижневому розрізі перевищує 20 млн грн

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121211_1.html