RSSВерсія для друку
Поставки лікарських засобів: тиждень минув під знаком забезпечення вакцинами
28.08.2012

За підсумками минулого тижня регіони отримали вакцин на понад 40 млн грн. Очікувані вакцини "Інфанрикс" і "Пентаксим", які є одними із основних і затребуваних у проведенні імунізації населення, у достатній кількості для задоволення потреби надійшли до лікувально-профілактичних закладів регіонів країни.

Для повноцінного покриття потреби регіонів у здійсненні належної вакцинації поставлені вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП), анатоксин дифтерійно-правцевий очищений адсорбований, рідкий (АДП), анатоксин дифтерійний очищений адсорбований зі зменшеним вмістом антигену рідкий (АД-м), анатоксин дифтерійно-правцевий очищений адсорбований зі зменшеним вмістом антигенів, рідкий (АДП-м). Цими вакцинами регіони забезпечуються вже з 27 серпня.

Також помітно поліпшилася ситуація із забезпеченістю лікарськими засобами онкохворих дітей. Услід за нещодавніми суттєвими поставками, минулого тижня склади державних підприємств поповнилися лікарськими засобами - Колостимітат натрію, Вориконазол, Цитарабін, Ленограстим, Топотекан, Антитимоцитарний глобулін кінський, Еритропоетин альфа, а також низкою медичних виробів. Поставлено лікувальне харчування дітям до 1 року для лікування фенілкетонурії, бланки суворої звітності (листки непрацездатності) та ін. З 27 серпня зазначені предмети закупівлі будуть розвезені до регіонів.

 

Детальніше:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120828_0.html