RSSВерсія для друку
Понад 1 мільйон жителів Дніпропетровщини вже внесено до електронного реєстру пацієнтів
24.01.2013

Дніпропетровщина продовжує поповнювати єдиний електронний реєстр пацієнтів області, відмовляючись таким чином від незручних та застарілих паперових медкарток. Наразі в електронній базі даних зареєстровано вже понад 1,3 млн жителів області.

Процес внесення розпочався у вересні минулого року в усіх амбулаторіях сімейної медицини Дніпропетровщини. За словами лікарів, електронний реєстр - це сучасний підхід до надання якісних медичних послуг, який спрощує їхню роботу та скорочує час на з'ясування відомостей про історію хвороби пацієнта.

На Дніпропетровщині внесення даних пацієнтів до електронного реєстру відбувається відповідно до наказу МОЗ України "Про затвердження Тимчасового порядку ведення електронного реєстру пацієнтів Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Києва". Спеціально для цього була розроблена та встановлена в усіх 53 центрах первинної медико-санітарної допомоги регіону сертифікована комп'ютерна програма "УкрМедСофт: поліклініка". При цьому на базі Дніпропетровського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики був створений спеціальний навчальний центр з питань впровадження ЄЕР.

Як пояснює головний лікар Дніпропетровського центру первинної медико-санітарної допомоги №5 Юрій Сапа, зі створенням електронного реєстру пацієнтам не потрібно збирати та зберігати купу медичних паперів, а лікарям - довго гортати картку пацієнта, шукаючи відомості про стан його здоров'я.

Джерело