RSSВерсія для друку
Помилка лікаря змусила жінку пройти хіміотерапію
05.08.2013

Мешканка Вікторії (штат Техас) відсудила 367,5 тисяч доларів в рахунок відшкодування моральної шкоди за поставлений їй помилковий діагноз «рак молочної залози» і сім місяців не потрібної їй хіміотерапії, пишуть зарубіжні ЗМІ.

 

 У 2009 році 54-річній Ерлінді зробили операцію з видалення доброякісної пухлини у грудях ліворуч. Однак через місяць після операції лікар Кадрі  повідомив Ерлінді, що у неї термінальна стадія раку молочної залози.

 

 Жінка пройшла семимісячний курс хіміотерапії, в ході якого у неї з'явилися, зокрема, серйозні психологічні проблеми, у зв'язку з якими вона звернулася в інший медичний центр.

 

 Там, оскільки Ерлінда вважалася онкологічною хворо, їй зробили всі необхідні аналізи. Отримані результати змусили лікарів засумніватися в поставленому жінці діагнозі і направити її для підтвердження своїх висновків до центру терапії ракових захворювань в Х'юстоні.

 

 Там з'ясувалося, що доктор Кадрі помилився, невірно інтерпретувавши результати первинного сканування і вирішивши, що у пацієнтки збільшені лімфатичні вузли. Фахівці підтвердили, що Гарсія не страждає онкологічним захворюванням і хіміотерапія їй була абсолютно не потрібна..

 

 Оскільки доктор Кадрі помер у березні 2011 року, виплати за позовом будуть зобов'язані зробити його спадкоємці, проте, як заявила Гарсія, гроші не зможуть відшкодувати те, через що їй довелося пройти. «Я не відчуваю ненависті до Кадрі, просто сподіваюся, що інші лікарі будуть уважнішими при постановці такого важливого діагнозу», - заявила Гарсія.

 

Джерело