RSSВерсія для друку
Помідори знижують ризик виникнення інсульту
10.10.2012

Багатий на помідори раціон може знизити ризик виникнення інсульту, свідчать дані дослідників з Фінляндії, передають закордонні ЗМІ.

Науковці досліджували дію лікопіну - яскраво-червоної речовини, яка міститься у помідорах, перці й кавунах.

Дослідження, в якому брали участь понад тисяча чоловіків, і яке було опубліковане в науковому журналі "Неврологія" (Neurology), показало, що люди з високим рівнем лікопіну в крові були найменш схильними до інсульту.

Британська Асоціація з запобігання інсульту закликає до глибшого вивчення лікопіну, який має таку дію.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/12716