RSSВерсія для друку
Пояснення МОЗ: Яка довідка потрібна для відвідування дитячого садка?
03.04.2018

Після скасування форми № 026/о «Медична карта дитини» медпрацівники дитячого садка дізнаватимуться про стан здоров’я дитини з нової форми.

Для відвідування закладу дошкільної освіти батькам достатньо надати довідку з засвідченням факту, що дитина здорова. Таку довідку надасть педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров’я, у якому спостерігається дитина.

Якщо дитина має певне захворювання, то в цій довідці може бути зроблено відповідний запис, але лише за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини. Відповідно, медичні працівники закладів дошкільної освіти володітимуть необхідною інформацією про стан здоров’я дитини.

Нагадаємо, що оглядати дітей до 3-х років має лише педіатр або сімейний лікар. Додаткові огляди лікарями-спеціалістами та додаткові обстеження (лабораторні, інструментальні, тощо) здорової доношеної дитини віком до 3 років проводяться тільки за показаннями, обґрунтованими письмово в історії розвитку дитини (ф. №112о.), за умови поінформованої згоди батьків (опікунів, піклувальників) або їх законних представників.

Джерело