RSSВерсія для друку
Погоджувальну раду пікетують захисники прав гомосексуалістів
18.06.2012

Під будівлею комітетів Верховної Ради на вулиці Грушевського відбувається мітинг проти обмеження прав гомосексуалістів, передає УНН.

Учасники мітингу протестують проти ухвалення законопроекту, яким забороняється пропаганда гомосексуалізму.

Вони тримають плакати з закликами не обмежувати права сексуальних меншин та з портретами народних депутатів, які ініціювали відповідні законодавчі акти.

Також, вони б’ють у барабани та вигукують свої вимоги. У мітингу беруть участь до 20 громадян.

Як повідомлялося раніше, за словами Верховного комісара ООН з прав людини Наві Піллей, треба боротися з ненавистю та насильством, а не зі стосунками сексменшин. До того ж депутати європарламенту, які були присутні на форумі "Гей-прайд-2012", який відбувся у Києві висловили думку, що саме через утиск геїв Україна все ще далека від Європи.

Пізніше Європейський парламент засудив насильницькі дії під час подій у Києві, організованих представниками сексуальних меншин 20 травня поточного року в рамках "
Kyiv Pride", та закликав Україну на законодавчому рівні заборонити дискримінацію громадян за сескуальною орієнтацією.

"ЄП засуджує насильство і створення загрози під час подій "
Kyiv Pride" 20 травня 2012 року, під час яких двоє лідерів гей-параду були побиті, а сам парад відмінено", - сказано в резолюції ЄП по боротьбі з гомофобією в Європі, прийнятою в Четвер.

Європарламентарії в цьому документі крім усього іншого закликають Україна прийняти законодавство, яке б забороняло дискримінацію, в тому числі за ознаками сексуальної орієнтації.

Детальніше:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/9190