RSSВерсія для друку
Подільські лікарі ознайомились з новітніми методиками діагностики та лікування септичних процесів
08.11.2013

У Хмельницькому міському перинатальному центрі пройшла науково-практична конференція на тему «Сепсис. Сучасна діагностика та антибіотикотерапія».

Лекцію на цю тему читав визнаний майстер медицини – заслужений лікар України, директор Всеукраїнського центру сепсису Леонід Харченко. Участь у зібранні взяли більш як півтори сотні фахівців Хмельниччини – акушери-гінекологи, анестезіологи, хірурги та терапевти.

Експерт розповів колегам про причини, за яких може розвинутися зараження крові, яке може виникнути в різних галузях медицини – хірургії, терапії, в тому числі акушерстві та гінекології.

«Найбільш ефективним методом лікування такої недуги є раціональна антибактеріальна терапія. А на даний момент, коли фармацевтичний ринок нашої держави насичений найрізноманітнішими антибіотиками, необхідно вміти визначити, який з них буде найбільш ефективним у конкретному випадку, – зазначив Леонід Харченко. – Крім того, прийом антибіотиків треба чітко контролювати та вчасно відмінити, задля уникнення нових ускладнень».

Джерело