RSSВерсія для друку
Побудова системи громадського здоров’я – один із пріоритетів роботи МОЗ України
12.08.2016

11 серпня 2016 року в МОЗ України відбулося чергове засідання міжвідомчої експертної робочої групи з міжнародною участю щодо розробки Концепції розбудови системи громадського здоров’я.

Попри кадрові зміни у керівництві Міністерства охорони здоров’я України, побудова системи громадського здоров’я лишається пріоритетним напрямом діяльності відомства. Крім того, як відомо, це зобов’язання, взяте країною у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Світ знає, що побудова системи громадського здоров’я – це правильний крок, ми знаємо, що це правильний крок, тому маємо переконати представників інших зацікавлених органів влади у важливості цього питання», — зазначила в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Станом на сьогодні проект Концепції системи громадського здоров'я погоджено з органами місцевої влади та майже усіма центральними органами виконавчої влади. Після остаточного опрацювання та правової експертизи документ буде надісланий для затвердження Кабінетом Міністрів України. Уляна Супрун наголосила, що потрібно пришвидшити цей процес, оскільки затвердження Концепції є пунктом першим у Плані дій Уряду на 2016 рік у розділі «Громадське здоров’я» зі строком виконання – ІІІ квартал.

 

 

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...