RSSВерсія для друку
Підбито підсумки проекту посилення співпраці держави й громадськості в питанні подолання ВІЛ/СНІДу в Україні
26.07.2013

В Україні підбито підсумки проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства: від патерналізму до активної участі», метою якого стало сприяння співпраці державного та громадського секторів у напрямку подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Під час конференції, присвяченій завершенню проекту, було наголошено на тому, що за останні кілька років країною досягнуто значного прогресу в питанні міжсекторальної взаємодії: громадські організації, які представляють інтереси ВІЛ-інфікованих пацієнтів, на сьогодні активно залучаються до обговорення та прийняття рішень як на національному, так і регіональному рівні. Участь в конференції взяли представники Держслужби України соцзахворювань, ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», Європейського союзу в Україні, UCAB– Дорадчої ради спільнот з питань доступу до лікування в Україні та інші.

Дворічний проект «Підвищення ролі громадянського суспільства: від патерналізму до активної участі» реалізовувався згідно з грантовою угодою між Європейським Союзом та Всеукраїнською благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Бенефіціаром виступила Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Детальніше…