RSSВерсія для друку
Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової в Криму пройшов форум міністрів охорони здоров’я країн СНД
26.11.2012

Учасники XXI засідання Ради із співробітництва в сфері охорони здоров’я Співдружності Незалежних Держав, яке відбулося у п’ятницю в Ялті під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової, розглянули низку питань, пов’язаних з розвитком співпраці країн СНД в медичній галузі.

Були обговорені проект Концепції узгоджених дій держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав в галузі протидії онкологічним захворюванням, проект Угоди про співпрацю держав-учасниць СНД з питань медичного страхування трудящих-мігрантів та членів їхніх сімей, проект Угоди про розвиток співробітництва в галузі виробництва і взаємопоставок лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичної техніки, що виробляються на територіях держав-учасниць СНД.

Відбувся обмін думками щодо Плану заходів з реалізації Концепції узгодженої соціальної та демографічної політики держав-учасниць СНД в сфері охорони здоров’я, а також щодо результатів міжнародного круглого столу «Сучасний стан реабілітаційних заходів по відношенню до ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЭС та перспективи на найближчі роки», який відбувся минулого року у Бішкеку. Наголошувалося на необхідності посилити заходи, спрямовані на реабілітацію громадян, постраждалих під час ліквідації аварії на ЧАЄС.

Крім того, учасники засідання приділили увагу таким питанням, як співпраця в сфері санітарної охорони територій держав-учасниць СНД, надання медичної допомоги громадянам держав-учасниць СНД, співпраця в розв’язанні проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу. На форумі говорилося про необхідність розробки та прийняття на рівні вищих органів Співдружності Незалежних Держав Стратегії «Здоров’я народів СНГ».

В рамках засідання відбулася презентація Міжнародної клініки відновлювального лікування професора Володимира Козявкіна «InterMedicalEcoCity», яка будується на узбережжі Азовського моря у Херсонській області, та було обговорено питання спільної реалізації цього проекту країнами-учасницями СНД.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121123_6.html