RSSВерсія для друку
Перші проекти комп’ютеризації первинної ланки представили в регіонах України
13.12.2017

Представники департаменту охорони здоров’я представили програму комп’ютерізації обласних медичних закладів та будівництва амбулаторій в селах.

Проект обласного бюджету Кіровоградщини передбачає серйозні зміни в забезпеченні медичних установ, та створення нових, необхідних для життя області закладів. Зокрема, кошти будуть виділені на ремонтні роботи в обласній лікарні та дитячій обласній лікарні. Також планують відремонтувати військовий госпіталь та декілька онкодиспансерів.

Та головна зміна – це підготовка до впровадження прийнятої у Верховній Раді медреформи від команди МОЗ. Керівник департаменту охорони здоров’я області Олег Рибальченко повідомив, що за наступний рік первинна ланка в області буде повністю модернізована, а комп’ютерну техніку почали закуповувати вже з початку грудня. Також триває підключення до мережі Інтернет.

Окремо повідомили про будівництво 24 типових амбулаторій в сільській місцевості. Всі вони будуть забезпечені транспортними засобами. Для цього буде придбано 52 авто.

Відзначимо, що Кіровоградщина не перша область в якій активно почали впроваджувати реформу. До змін в системі охорони здоров’я також активно готується Харківська, Київська та Житомирська області. Певні частини реформи також почали реалізовувати у Львові. Наприклад, не очікуючи на офіційне прийняття медреформи, влада Львова вже підготувалась до відміни викликів на дім сімейних лікарів та педіатрів.

Джерело