RSSВерсія для друку
Перелік товарів, які можна реалізовувати в аптеках
06.03.2012

МОЗ України на громадське обговорення винесено проект наказу «Про затвердження Переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи», запропонований Аптечною професійною асоціацією України та опрацьований Координаційною радою з регуляторних питань фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я при МОЗ України.

На відміну від чинного наказу МОЗ від 26.11.2004 р. № 577 «Про затвердження переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи» до нового переліку увійшли ще медична техніка, оптика, прилади для контролю та регуляції мікроклімату середовища, пристрої для доочистки питної води, предмети догляду за немовлятами, що не зареєстровані як вироби медичного призначення, медична та фармацевтична література, спеціальний одяг для працівників медицини та фармації, товари для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Конкретизовано позиції «функціональні харчові продукти», «дієтичні добавки», «косметичні засоби», «предмети та засоби особистої гігієни».



Згідно з проектом придбання та торгівля зазначеними товарами має здійснюватися за умови забезпечення їм окремого від лікарських засобів зберігання та наявності свідоцтва про державну реєстрацію в Україні чи санітарно-гігієнічного висновку МОЗ.

Джерело:
www.apteka.ua/article/129302