RSSВерсія для друку
Перед відпусткою вкрай необхідне УЗД та імуностимулятори – імунолог
24.07.2012

Перед відпусткою необхідно зробити УЗД, аби виявити та попередити загострення хронічних хвороб, викликане зміною харчування, та приймати імуностимулятори, адже сонце послаблює імунітет. Про це УНН розповів директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар.

"Будь-які відпустки, переїзди та все таке інше, формулює невеликий стресовий імунодефіцит, це є певним струсом для організму. Тож перше, стосується усіх: перед тим, як поїхати відпочивати на море, необхідно зробити обстеження на предмет хронічних захворювань. Яскраве сонце, вітер, а якщо брати до уваги, що відпочивають не лише діти, а й батьки розслабляються, то нерідко виникає загострення захворювань шлунково-кишкового тракту та усіх інших наявних.

Повертаючись до сонця, то це сильний ультрафіолет, який має здатність знижувати активність імунітету, викликає його дефіцит. Виходячи з цього, необхідно зробити УЗД черевної порожнини, бактеріальний посів та певні аналізи. УЗД потрібне для того, аби діагностувати стан печінки, жовчовивідних шляхів, після чого, у разі виявлення різних неприємностей, треба звернутись до гастроентеролога: він порадить чого краще не вживати, аби не стало гірше у відпустці. Адже зміна харчування, яка, як правило, виникає на відпочинку, може сприяти загостренню. Аби цього не сталося, бажано перші 2-3 дні "прикривати" зміну харчування травними ферментами", - розповів О. Назар.

Також за 5-6 днів до відпустки бажано приймати імуностимулюючі препарати: ехінацею, лиммоник, родіолу рожеву. Вони допоможуть організмові уникнути кліматичного стресу та не захворіти.

Нагадаємо, беручи з собою у відпустку дитину до року, варто зробити прискорений графік щеплень і вакцинувати її від деяких найнебезпечніших інфекційних хвороб.

Джерело:  

http://www.unn.com.ua/ua/news/834908-pered-vidpustkoyu-vkray-neobhidne-uzd-ta-imunostimulyatori--imunolog/