RSSВерсія для друку
Павленко розкритикував погані умови у дитячому відділенні райлікарні на Волині
19.04.2012

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко проінспектував педіатричне відділення Володимир-Волинської центральної районної лікарні у Волинській області. Він особисто перевірив палати та поспілкувався з породіллями. Про цеУНН повідомили у прес-службі глави держави.

Юрій Павленко зауважив, що відділення потребує невідкладних ремонтних робіт, заміни матраців на ліжках, які знаходяться в непридатному стані. Він відзначив, що, на жаль, такий стан по всій Україні в усіх дитячих відділеннях районних лікарень.

У ході перевірки Уповноважений Президента України з прав дитини висловив усі зауваження міському голові Володимир-Волинського Петру Саганюку та заступнику голови Волинської обласної державної адміністрації Олександру Курилюку.

У центральній районній лікарні цілодобово надається медична допомога дітям, починаючи з виклику швидкої допомоги, прийому педіатрами та вузькими спеціалістами дитячої поліклініки, надання стаціонарної допомоги педіатричному, інфекційному, хірургічному, реанімаційному відділеннях та при необхідності госпіталізація в обласні дитячі лікувальні установи і надання медичної допомоги цілодобово ургентним педіатром, хірургом, реаніматологом, неврологом у неробочий час та вихідні дні.

Довідка. В 2011 році дитяче відділення, дитяча поліклініка, пологове відділення та жіноча консультація отримали статус "Лікарня, доброзичлива до дитини".
Педіатричне відділення розраховане на 30 ліжок, є окремі палати для дітей грудного віку. У відділенні лікуються діти з соматичними захворюваннями з перевагою захворювань органів дихання, впроваджені в практику клінічні протоколи щодо інтегрованого ведення хвороб
дітей.

За 2011 рік у відділенні проліковано 1280 дітей, в тому числі дітей до одного року – 388. На стаціонарному лікуванні перебувало 754 дитини - жителі міста, та 526 жителів села, у тому числі дітей до 1 року 388. Проліковано дітей 699 дітей пільгових категорій – діти першого року життя, діти-сироти, діти з особливими потребами, з багатодітних та малозабезпечених сімей. За 1 квартал 2012 року проліковано 303 дитини, в тому числі дітей пільгових категорій – 107.

http://www.unn.com.ua/ua/news/683653-pavlenko-rozkritikuvav-pogani-umovi-u-dityachomu-viddilenni-raylikarni-na-volini/