RSSВерсія для друку
Пацієнти обиратимуть сімейних лікарів до 1 липня 2018 року
15.12.2017

Департаменти охорони здоров’я розпочали в регіонах кампанію підписання декларацій між пацієнтами та сімейними лікарями.

Готуватись до запуску нової системи фінансування галузі в регіонах почали з того, що пояснюють необхідність сімейного лікаря для кожної родини на прикладі таких західних країн, як США, Великобританія та інші.

«Сімейні лікарі роками лікують сім’ї, ведуть всіх з дитинства, знають всі їх проблеми і хвороби. Настав час і нам почати працювати подібним чином», — зазначив Василь Гусак, головний лікар Чернігівського пологового будинку під час робочої зустрічі в департаменті.

Готовність Чернігівської області до змін за реформою обумовлена тим, що департамент має точні розрахунки щодо кількості наявних сімейних лікарів, інтернів, що закінчують навчання т тих хто тільки розпочав навчання. На 2018 рік до реформи точно будуть готові 345 сімейників по області, без урахування терапевтів та педіатрів.

При цьому в департаментах повідомляють, що військові, поліцейські та інші службовці поки можуть відкласти рішення щодо вибору свого сімейного лікаря. Для них і далі працюватимуть відомчі лікарі, в яких вони зможуть отримати якісну медичну допомогу без питань.

Джерело