RSSВерсія для друку
Оприлюднено проект спрощення процедури отримання ліцензії аптечними закладами
28.02.2012

Міністерство охорони здоров’я України запропонувало для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України, основною метою якого є  максимальне спрощення процедури ліцензування. Для цього пропонується вилучити норму щодо необхідності оформлення паспорту аптечного закладу, як цього вимагає Постанова Уряду від 04.10.2010 р. № 906. Про це АМН повідомили в прес-службі Держлікслужби.

Натомість заявник за встановленою формою надаватиме до Державної служби України з лікарських засобів відомості про матеріально-технічну базу та кваліфікацію персоналу, причому документ складатиметься самим заявником. В свою чергу, Держлікслужба України протягом десяти робочих днів має організувати перевірку вказаних відомостей та прийняти відповідне рішення.

Нагадаємо, що такі нововведення є наслідком внесення змін до ст. 19 Закону України "Про лікарські засоби", прийнятих 20 грудня 2011 р., які зумовлюють необхідність розробки низки відповідних нормативно-правових актів.

Слід зауважити, що з таким нововведенням заявник виграє у часі на оформлення документів для отримання ліцензії, оскільки Закон передбачає, що перевірка повинна бути проведена у строки, передбачені для видачі ліцензії.

 

Детальніша інформація за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/3882