RSSВерсія для друку
Оприлюднення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори»
11.04.2011

Державним комітетом України з питань контролю за наркотиками розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Цей проект розроблено з метою підвищення ефективності боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, удосконалення законодавчого регулювання у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, зокрема, у частині переходу повноважень від Міністерства охорони здоров'я до центрального органу виконавчої влади у сфері контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, а також віднесення до компетенції зазначеного органу повноважень, що не властиві Кабінету Міністрів України.

Зазначену мету пропонується реалізувати шляхом оптимізації системи та посилення повноважень органів, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, чіткого розмежування їх повноважень з одночасним поліпшенням якості взаємодії між ними.

Відповідно до резолюції Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва № 4767/1/1-11 від 03.02.2011 р. до листа Мінекономіки від 31.12.2010 р. № 2504-21/649-04 щодо передбачення у відповідних законах платності адміністративних послуг, що надаються органами виконавчої влади, доповнено відповідною нормою статтю 24 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Прийняття законопроекту дозволить:

  • вдосконалити законодавство у сфері протидії наркозлочинності;
  • посилити контроль за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, отруйних і сильнодіючих речовин.
  • забезпечити ефективну взаємодію органів державної влади у питаннях протидії незаконному ввезенню, вивезенню, транзиту, розповсюдженню і реалізації наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • віднести до компетенції відповідного центрального органу виконавчої влади невластиві Кабінету Міністрів України функції.

Проект Закону України розміщено на веб-сайті Державного комітету України з питань контролю за наркотиками в мережі Інтернет, за адресою: www.narco.gov.ua в розділі «Проекти нормативних актів для обговорення».

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Закону України приймаються впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проекту на адресу розробника:

  • поштову – вул. Саксаганського, 66-Б, м. Київ, 01033