RSSВерсія для друку
Оперативна інформація про епідемічну ситуацію з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в Україні
18.11.2016

Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні за 45 тиждень (за період з 7 по 13 листопада 2016 року).

Рівень захворюваності у нинішній епідсезон на 13,7 % більший за аналогічний період минулого епідемічного сезону.

У всіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги.

За звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 160400 осіб, із них 66,7 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на 2,5 % перевищує показники минулого тижня. Зростає кількість дорослих хворих. Показники захворюваності у дітей до 17 років залишилися на рівні минулого тижня.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, залишається на рівні милого звітного періоду та становить 3,2 %.

У порівнянні з минулим тижнем зафіксовано, що дітей віком до 4 років госпіталізовано менше.

Як повідомляє ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», летальних випадків від грипу, що підтверджені методом полімеразної ланцюгової реакції не зареєстровано.

Вірусологи лабораторних центрів МОЗ України за період з 7 по 13 листопада провели 335 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, з них в 31% випадків отримані позитивні результати. Методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 38 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 5,3 % визначені віруси грипу А.

З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 2089 осіб. Для проведення щеплень імунобіологічні препарати закуплялись переважно за рахунок коштів підприємств.

За оперативними даними територіальних органів охорони здоров’я з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня по 13 листопада) в Україні зареєстровано 951602 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Вже перехворіло 2,2 % населення України (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та міста Севастополя). Із загальної кількості більшість захворілих - діти.

Детальніше