RSSВерсія для друку
Он-лайн лекція про гепатити
19.05.2011

Вперше відбулася відео-лекція у режимі он-лайн про вірусні гепатити для лікарів негепатологів. Вона транслювалась одночасно на 9 міст України. Медики з державних медичних навчальних закладів, а також закладів практичної охорони здоров'я Тернополя, Запоріжжя, Харкова, Ужгорода, Одеси, Житомира, Івано-Франківська, Донецька та Костянтинівки, що на Донеччині, мали змогу дивитись он-лайн трансляцію лекції. Лекція відбулась у Києві в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, прочитав її Олександр Костянтинович Дуда - професор, завідувач кафедри інфекційних захворювань НМАПО імені П.Л.Шупика.

Усім медикам - слухачам лекції "Вірусні гепатити" активісти Всеукраїнської громадської організації "Зупинимо гепатит", роздали інформаційні матеріали про вірусні гепатити (навчальний фільм, брошури, інші матеріали).

Даний проект стартував у березні 2011 року і тоді пілотним медичним вузом став Запорізький державний медичний університет. Подібні лекції проводяться в рамках виконання загальнонаціональної освітньої програми і мають на меті підвищення рівня знань лікарів різних спеціальностей в Україні, що стосуються профілактики, діагностики та лікування гепатиту С; підвищення уваги з боку лікарів різних спеціальностей, які працюють з пацієнтами, що входять до груп ризику, до вірусного гепатиту С; сприяння введенню циклів лекцій про ВГС в системі післядипломної освіти лікарів різних спеціальностей в Україні.

Проте головною метою загальнонаціональної програми з підвищення рівня обізнаності лікарів про гепатит С є підвищення рівня виявлення на ранніх стадіях вірусного гепатиту С серед населення та подальше оперативне лікування пацієнта. Адже, за прогнозами фахівців, нинішня ситуація в Україні із захворюваністю на вірусний гепатит С може призвести до вибуху епідемії і якщо не вжити негайних заходів, хвороба набуде неконтрольованого характеру і призведе до відчутно негативних наслідків.

Джерело інформації сайт:

www.moz.gov.ua