RSSВерсія для друку
Олександр Волосовець: Суспільство повинно повернутися обличчям до лікарського і сестринського загалу
08.10.2013

«Перш за все хотів би привітати своїх колег з Міжнародним днем лікаря, який за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначається у перший понеділок жовтня. Всіх тих, хто зараз працює в операційних, біля ліжка хворого, викладає в студентській аудиторії», - розпочав він свою розмову.

Після привітання Олександр Волосовець відразу перейшов до проблемних питань галузі. А саме, великої кількості скарг на представників медичної професії.

«В Україні працюють різні лікарі, з різним рівнем кваліфікації і різним ставленням до хворих. Не хотів би, щоб сучасне суспільство розглядало лікаря як людину, яка міряє всіх під одну лінійку. Медична допомога – це абсолютно окрема професія, яка визначається засадами милосердя, гуманізму, доброти і умінням співстраждати. Основна маса лікарів – це люди, які віддані своїй професії. Суспільство повинно повернутися обличчям до лікарського і сестринського загалу, і бачити в них ту людину, яка прийде вчасно на порятунок. Тоді і ця людина буде відчувати увагу до себе суспільства, відповідно, і у неї буде змінюватися ставлення до пацієнтів. Ми про це зараз дуже багато говоримо з регіонами. Мова йде про систему місцевих стимулів для медичних працівників, коли регіон повинен підтримувати своїх фахівців. Це стосується і створення належних умов для праці і надання житла молодим спеціалістам, яких направили працювати у сільській місцевості», - зазначив він.

Джерело