RSSВерсія для друку
Олександр Толстанов: Альтернативи імунізації не існує
16.08.2013

Про це сказав сьогодні під час прес-конференції, яка відбулась в інформаційному агентстві УКРІНФОРМ, заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

 

“Для успішної боротьби із інфекційними недугами в Україні діє чітка державна політика щодо імунопрофілактики, складовими якої є державна програма, національний календар, система контролю якості за вакцинами, система реагування та розслідування у випадках погіршення стану здоров’я після вакцинації, незалежна науково-технічна група”, -- розповів Олександр Толстанов.

 

За його словами, визначальним фактором, поряд із іншими складовими забезпечення повної потреби закладів охорони здоров’я необхідними імунобіологічними препаратами, є державне фінансування. Поряд із зростаючою потребою закладів охорони здоров’я у вакцинах, обсягів бюджетного фінансування, вочевидь, не вистачає. Так, наприклад, на 2013 рік, за словами Олександра Толстанова, передбачений обсяг державного фінансування закупівлі імунобіологічних препаратів складає 302,1 млн грн. “Водночас, обсяг фінансування, необхідний для задоволення 100% потреби у здійсненні імунопрофілактики на поточний рік, відповідно затвердженої державної Програми складає 465,9 млн. грн. За рахунок виділених коштів у середньому рівень фінансового забезпечення не перевищує 65%”, -- пояснив представник МОЗ України.

 

Детальніше