RSSВерсія для друку
Олександр Качур привітав науковців з відкриттям V Національного конгресу з біоетики
24.09.2013

Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур взяв участь у церемонії відкриття V Національного конгресу з біоетики та привітав від імені Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової наукову спільноту із початком роботи Форуму.

В урочистостях також взяли участь президент Національної академії наук України Борис Патон, президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк, голова організаційного комітету Конгресу, академік Юрій Кундієв, гості з-за кордону.

"На наших очах відбувається бурхливий розвиток біотехнологій. І цю вкрай важливу справу ми продовжуємо не з нульової позначки. У нас є прекрасні традиції медичної етики та деонтології. Саме тому ми повинні належним чином використати цю безцінну спадщину і на її основі побудувати сучасну систему біоетичних принципів та законодавчо їх закріпити", – сказав Олександр Качур.

Крім того, Перший заступник Міністра охорони здоров'я України підкреслив, що біотехнологічні розробки в Україні повинні розвиватись, не зважаючи на всі труднощі: "Робота V Національного конгресу з біоетики і теми, які будуть обговорені на Форумі протягом трьох днів, безперечно, стануть вагомим поштовхом для подальших розробок у сферах біомедицини та біоетики не тільки нашої країни, але й багатьох країн світу".

По завершенню засідання організатори побажали усім учасникам Конгресу плідної роботи та успіхів у обговоренні всіх дискусійних питань.

Джерело