RSSВерсія для друку
Олег Мусій: «Завдяки реімбурсації та просвітництву щороку ми зберігаємо від 30 то 40 тисяч життів українців»
15.05.2014

Міністр охорони здоров’я вважає профілактику однією з важливих засад нової системи охорони здоров’я. Про це він сказав під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

Міністр відзначив, що МОЗ та обласні центри здоров’я особливу увагу приділяють профілактичній, просвітницькій роботі, ранньому виявлянню захворювань, долучаючи до акцій та проектів громадськість. Корисним та успішним є проект «Школа здоров’я». Така робота, підсилена запровадженням проекту щодо відшкодування вартості гіпотензивних препаратів, дала відчутні позитивні результати.

«За три роки було зроблено 1,2 млн. вимірювань артеріального тиску. Ця робота, разом з державною програмою боротьби з гіпертонією та реімбурсацією коштів за препарати проти підвищеного тиску, призвела до зменшення смертності від серцево-судинних захворювань в Україні. І коли раніше у нас з підвищеним артеріальним тиском зверталося до лікарів близько 30% осіб, то сьогодні ми досягли показника 67%. За три роки реалізації практично напівволонтерського просвітницького проекту, і державного проекту щодо реімбурсації, щороку ми зберігаємо від 30 то 40 тисяч життів українців», - сказав Міністр.

Джерело