RSSВерсія для друку
Одним із кращих регіонів України за рівнем охорони здоров'я визнано Крим
27.02.2012

За підсумками 2011 року Крим посів друге місце в рейтингу Міністерства охорони здоров'я України і Українського інституту стратегічних досліджень за рівнем охорони здоров'я, доступності і якості надання медичної допомоги, проведення профілактичної роботи, ресурсного забезпечення діяльності установ охорони здоров'я в сільській місцевості.

Про це під час прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я Автономної Республіки Крим Олександр Каневський. 


"Крим поступився тільки Черкаській області, яка зайняла перше місце за підсумками року", - наголосив Олександр Каневський. 


Міністр також поінформував, що за загальними показниками рівня медицини і стану здоров'я усього населення відповідно до результатів Всеукраїнського рейтингу Крим знаходиться на 6 позиції. На першому місці - Черкаська область, на другому - Чернівецька, на третьому - Житомирська, 4 і 5 місце розділили Миколаївська і Київська області. 


За словами Олександра Каневського, у ході проведення соціально-економічних реформ, які розпочаті в державі, системі охорони здоров'я приділяється велика увага. Наразі особливо актуальними в регіоні є питання оптимізації роботи служби швидкої та екстреної медичної допомоги. 


Розвиток служби екстреної медицини передбачає підвищення її доступності, зокрема відкриття в сільській місцевості Криму 14 опорних пунктів, кожен з яких повинен мати в розпорядженні власну машину "швидкої допомоги" та кваліфікований персонал. Крім того, прибуття машин на місце виклику в міській та сільській місцевості повинно бути однаковим - в межах 20 хвилин.


Детальні інформація за адресою: