RSSВерсія для друку
Одеські психіатри домовились про співпрацю з профільними клініками Німеччини та Польщі
30.10.2013

Минулого тижня фахівці зі сфери психіатрії з Німеччини відвідали Одесу. Візит європейських медиків відбувся в рамках проекту «Партнерство у сфері охорони психічного здоров’я: Німеччина – Польща – Україна», який триватиме з 2010 по 2014 рік.

З 21 по 26 жовтня 2013 року представники німецької делегації відвідали Одеський обласний психоневрологічний диспансер, регіональні психіатричні лікарні №1, №2 та «Одеський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». Останній є партнером Одеського обласного психоневрологічного диспансеру з 2011 року з надання психологічної, юридичної та соціальної допомоги пацієнтам та їх родичам.

Спільно з німецькими колегами одеські лікарі-психіатри та представники Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели круглий стіл, присвячений взаємодії державних структур, медиків психіатричних закладів, пацієнтів та їхніх родичів. Учасники заходу обговорили питання щодо надання соціального супроводу та медичної допомоги. Представники делегації з Німеччини ознайомились із проектом «Соціальний центр матері та дитини», у якому задіяні психіатри диспансеру, представники громадської організації «Одеська міська рада багатодітних сімей» та соціальні співробітники Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Завдання проекту полягало у попередженні раннього сирітства, відновленні родинних стосунків та соціальній адаптації жінок, які опинились у складних життєвих обставинах.

Джерело