RSSВерсія для друку
Обласний перинатальний центр Херсонщини відповідатиме міжнародним стандартам ISO
09.01.2014

У Херсонській області завершено підготовчу роботу щодо створення обласного перинатального центру відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича від восьмого вересня 2010 року 895/2010 «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямків соціально-економічного та культурного розвитку».

Крім того, обласною державною адміністрацією Херсонщини розроблено і затверджено оновлені програми заходів реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» і план комунікаційної компанії. Медичне завдання на розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію та технічне завдання на придбання обладнання вже погоджено в Міністерстві охорони здоров'я України.

Затверджений проект перинатального центру передбачає створення закладу охорони здоров’я з урахуванням найсучасніших досягнень у будівництві медичних об’єктів. Зокрема, у центрі будуть наявні так звані «чисті приміщення», система кондиціонування, вентиляції та подачі газів, що відповідатиме міжнародним стандартам ISO спеціально для вагітних жінок із різними типами ускладнень, а також новонароджених дітей вагою від 500 грам.

Введення в дію обласного перинатального центру надасть змогу значно підвищити якість надання медичної допомоги матерям і дітям, знизити показники материнської та малюкової смертності на 10-15%. Адже щороку в центрі прийматимуть пологи у 2,5 тисяч жінок з найскладнішою екстрагенітальною патологією.

На даний час управлінням капітального будівництва обласної державної адміністрації розпочато процедуру тендерних торгів щодо проведення реконструкції перинатального центру.

Джерело