RSSВерсія для друку
Обговорення Національного плану боротьби з неінфекційними захворюваннями в Україні
12.12.2014

02.12.2014 р. відбулося Спільне засідання робочої групи ВООЗ щодо неінфекційної захворюваності в Україні «Національний план дій та основні стратегічні напрями профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями в Україні».

Організаторами заходу виступили Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (ШАРС), Швейцарське бюро співробітництва в Україні, Бюро ВООЗ в Україні, Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України, Центр, який співпрацює з ВООЗ в мережі медичної готовності та допомоги при радіаційних аваріях (ННЦРМ), Державна установа «Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України».

У спільному засіданні взяли участь представники наукових установ України, у т.ч. Національного наукового центру радіаційної медицини НАМН України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами, Інституту гігієни харчування МОЗ України, представники Бюро ВООЗ в Україні тощо.

З вітальним словом до учасників наради звернулися член-кореспондент НАМН України, д.мед.н., професор, генеральний директор ННЦРМ Д.А. Базика та національний координатор програм з профілактики НІЗ в Україні, к.мед.н. Н.О.Король.