RSSВерсія для друку
НСЗУ: Великі міста фактично не розпочинали реформу первинної ланки
22.10.2018

Директор НСЗУ Олег Петренко заявляє, що медзаклади таких обласних центрів, як Дніпро, Одеса та Запоріжжя досі не підписали договори з НСЗУ і можуть залишитись без фінансування.

«Є великі міста, в яких жодний комунальний медзаклад не уклав жодного договору, наприклад Дніпро, Одеса, Запоріжжя, це величезні міста, які відстають від реформи», — заявляє директор НСЗУ.

Фактично ж відставання по впровадженню реформи первинної ланки спостерігається у всіх великих містах. Як приклад Петренко приводить Київ, де абсолютно всі медзаклади первинки підписали договір з НСЗУ, отримують кошти за системою фінансування «Гроші йдуть за пацієнтом», критично відстають за кількістю підписаних декларацій – лише 30% відсотків киян обрали свого сімейного лікаря.

«Я попросив би керівників комунальних медзакладів у великих містах активніше працювати з населенням і підписувати декларації, адже настане час, коли в них не буде фінансування. Решта декларації – в медзакладах, які не підписали договори з НСЗУ. Вони мають увійти в третю хвилю підписання договорів», — розповідає Петренко.

Джерело