RSSВерсія для друку
Нові автомобілі швидкої допомоги будуть в кожному районі кожної області України
14.11.2013

Усі регіони будуть рівномірно забезпечені якісними автомобілями швидкої медичної допомоги за стандартом – одна швидка на 10 тисяч населення.

Про це на брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я України повідомив директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Микола Хобзей. «Уперше за 22 роки незалежності України здійснена наймасштабніша закупівля автомобілів швидкої медичної допомоги, – зауважив Микола Хобзей. Він нагадав, що з 1 січня 2013 року діє Закон України «Про екстрену медичну допомогу», який передбачає створення єдиної системи екстреної медичної служби в Україні та забезпечення її сучасним медичним автотранспортом.

«В умовах фінансової кризи і несприятливих зовнішніх економічних чинників держава знайшла можливість виділити значний ресурс на закупівлю 1412 одиниць медичного автотранспорту», – прокоментував урядовець. Таким чином, нові сучасні автомобілі працюватимуть і в обласному центрі, і в невеликому місті, і в селі, що дозволить уникнути дисбалансу у забезпеченні швидкими різних територій та населених пунктів, наголосив Микола Хобзей.

Детальніше