07.12.2017

Наказ МОЗ 29.08.2017 № 975 Про удосконалення системи кардіологічної допомоги у закладах охорони здоров’я України

I. Загальні положення:  Відділення реабілітації кардіологічних хворих (далі — Відділення) діє у складі закладу охорони здоров’я державної або комунальної форми власності та є його структурним підрозділом.

2. Відділення забезпечує:

  • надання відновної (реабілітаційної) медичної допомоги пацієнтам кардіологічного профілю (з інфарктом міокарда, нестабільною стенокардією, порушеннями ритму серця, після кардіохірургічних операцій та інтервенційних втручань) з подальшим цілодобовим наглядом;
  • підвищення якості обстеження та лікування хворих з гострим інфарктом міокарда, пацієнтів після кардіохірургічних операцій та інтервенційних втручань;
  • раціональне використання обладнання, витратних матеріалів та лікарських кадрів.

3. Відділення у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, цим Положенням, іншими нормативно-правовими актами у сфері охорони здоров’я.

4. Безпосереднє керівництво Відділенням здійснюється завідувачем Відділення, який призначається та звільняється з посади керівником закладу охорони здоров’я згідно з чинним законодавством.

5. Штатний розпис Відділення затверджується у встановленому законодавством порядку.

6. Оснащення Відділення (лабораторій, палат, що входять до його складу) медичним обладнанням та інвентарем, засобами зв’язку, комп’ютерною технікою, транспортними засобами здійснюється відповідно до табелю матеріально-технічного оснащення.

7. Відділення повинно мати незнижуваний запас лікарських засобів, необхідних для проведення реанімаційних заходів та інтенсивної терапії.

8. Графік роботи Відділення затверджується керівником закладу охорони здоров’я.

Детальніше