RSSВерсія для друку
Нова система охорони здоров’я базуватиметься на системних змінах в управлінні і фінансуванні галузі та в підготовці медичних кадрів
31.03.2014

Про це сьогодні під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.

За його словами, діюча система охорони здоров’я потребує суттєвого структурного оновлення, адже, так званим реформуванням протягом останніх років, залишилися незадоволеними не лише 90 відсотків українських пацієнтів, а й 95 відсотків медичних працівників – учасників самої системи.

Олег Мусій назвав три основних складові, на яких базуватиметься нова система охорони здоров’я України. Це системні зміни в управлінні, фінансуванні та підготовці медичних кадрів.

На переконання Міністра, нині управління охороною здоров’я здійснюється монопольно. Аби демонополізувати її та отримати баланс інтересів, варто залучати до керування багатьма процесами фахівців, тобто, не лише запровадити, а й підвищити роль професійного самоврядування в національній медицині. До прикладу, лікарське самоврядування може взяти на себе функції ведення реєстру лікарів, видачі ліцензій на здійснення діяльності, проведення атестації кадрів, визначення головних позаштатних фахівців, впровадження в практику лікаря етичного кодексу тощо. Але передачі певних управлінських функцій до професійних корпоративних асоціацій має передувати відповідна законодавча база.

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...